reede, 1. juuni 2018

NR 15 & 16

3. Tallinn City Trail
19.05.2018
Distants 8 km
Tulemus 37:50, 6. koht

Saku Kevadjooks
20.05.2018
Distants 10 km
Tulemus 45:15, 11. koht

Maikuus leidis rahvasportlane veel mõned huvitavad stardivõimalused Tallinna lähistelt - kahe päeva jooksul sain ma tunda nii Lasnamäe paepealsele ronimist kui kilomeetrite lugemist kergliiklusteel.

Kõigepealt looduse keskele ilusaid vaateid nautima. Pirita velodroomilt sai päikeselisel laupäevaõhtul alguse jooksuvõistlus nimega Tallinn City Trail, korraldajaks Estonian ACE Adventure Team, mis ütleb juba mõndagi jooksu iseloomu kohta. Kõik oli kenasti lahti seletatud, aga ometi oli üllatusi mitmesuguseid. Rada kulges läbi kohtade, kuhu ei oskakski minna, aga ka tuttavamatesse paikadesse, vedades sportlasi näiteks läbi Maarjamäe memoriaali. Leidus nii mõnusaid tõusunukke kui täitsa ülesmäge ronimisi, aga ka kergendust pakkuvaid laskumisi. Julgen väita, et seiklushimulisele looduses liikujale pakub see formaat üsna vahva elamuse ka 8 kilomeetri jooksul, aga kui huvi on suurem, siis on valikus ka 13- ja 21-kilomeetrine distants.

Juba järgmisel hommikul ootas mind ees ristivastupidine rajaprofiil. Ronida ei olnud kuhugi - kui siis ainult kilomeetreidpidi edasi. Saku Kevadjooksu 10 kilomeetrit kulges Männiku karjääri lähistel kergliiklusteel, mis minusugusele lödijalale pakkus rohkem jooksumõnu kui pehmed ja tõusurohked rajad looduses, aga eks maitsed ongi erinevad. Igal juhul on Kevadjooksu rada väga sobiv kõigile jooksuhuvilistele, pakkudes võimalust nii võidujooksuks kui rahulikuks kulgemiseks.

Head lastekaitsepäeva ja mõnusalt tervislikku kulgemist jaanipäeva suunas!



 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar