laupäev, 27. oktoober 2018

NR 43 & 44


37. Paide-Türi Rahvajooks
07.10.2018
Distants 13,6 km
Tulemus 1.02:53, 190. koht 

Roosa Lindi Jooks
13.10.2018
Distants 5 km
Tulemuseks inimeste suurem teadlikkus rinnavähist ja selle ennetamisest 


Rahvasportlane ei ole jäänud talveunne, aga minipuhkus jooksu- ja rahvaspordiradadelt on küll oktoobrikuus olnud. Aga päris "nulli" peale ei jäänud ka viinakuu.

"Paide-Türi Rahvajooooooks, võidaaab Paaaaavel Loskutoooov..." laulab Orelipoiss. Seekord see siiski ei päde - esimesena jõudis finišisse Mukunga, aga usutavasti võitsid kõik inimesed, kes Paide Muusika- ja Teatrimaja ees starti asusid. Nii minagi. Kaua olin ma nillinud võimalust legendaarsel jooksul starti asuda ja nüüd, ühel selle aasta oktoobrikuu vähestest vihmastest päevadest, saingi ma seda teha. Jah, kõik see 13,6 kilomeetrit kulgesid pidevas vihmas, nii et jooksurõõm missugune - vähemalt ei hakanud rõvedalt palav... Nagu nimestki võib välja lugeda - korraldajad sellega ei üllatanud :) - kulges jooks Paide ja Türi vahel. Siinkohal kuulub korraldajatele minu imetlus selle eest, et see, ilmselt omakandi oluline sõidutee, oli sellel päeval praktiliselt autodest vabastatud. Järvamaa ja Kesk-Eesti ei saa kiidelda meeletute mägedega, seega oli ka rajaprofiil minusuguse mägedekuninga tiitlist vaid unistava rahvasportlase jaoks väga mõnus. Väga mõnus jooks ja üritus, kui vaid saaks ilmataadiga mingi diili teha.

Oktoobrikuu teine nädal oli pühendatud rinnavähile ja selle ennetamisele. Nädala raames toimus Tallinnas Kadrioru pargis Roosa Lindi Jooks. Roosa lint, kui lootuse sümbol, on saanud ülemaailmseks rinnavähi sümboliks, mis tõstab inimeste teadlikkust nii rinnavähi ennetamisest, varasest diagnoosimisest kui ka ravist. Rahvasportlasena pean oluliseks sellistest teadlikkust tõstvaist ja tähelepanu pööravaist üritusist osa võtta, sest minu jaoks on see 5 kilomeetrit, aga kellelegi võib see tähendada paremat elu. Siinkohal ma jooksust endast pikemalt ei räägikski, sest tegemist ei olnud traditsioonilise eneseproovilepanekut pakkuva rahvaspordiüritusega. Teeme teinekordki koos head ja näitame, et hoolime!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar