esmaspäev, 15. jaanuar 2018

NR 2

Olümpia Double Run Up trepijooks
13.01.2018
Distants 2 x 26 korrust
Aeg 5:21, 18. koht

Kui pole lund, siis ei saa suusatada. Kui pole jääd, siis ei saa uisutada. Suvel ei jõua iga päev startida. Kuidas, kurjam, ma selle 100 starti niimoodi täis peaksin saama??? Selline küsimus tekib, kui vaatan praegu rahvaspordikalendreid ja heidan vahepeal pilgu aknast välja.


Nii ma leidsingi internetiavarustest trepi- ja tõusujooksute veebilehe - https://www.trepijooks.ee/. Kui ei saa joosta väljas ringiratast, siis tuleb teha seda siseruumides ja üles-alla.


Osalejaid ligi kuuskümmend ning mõnus ja  suhteliselt rahulik õhkkond. Mõned teadjamad räägivad teooriat ja panevad kätte kummiga kaetud kindaid, millega on parem end trepist üles vinnata, teised, samasugused nagu mina, mõtlevad varjatud hirmuga 26 korrusele ja sellele, et seda tuleb ju läbida 2 korda (küll mitte järjest, vaid ligi 20 minutise pausiga). Olümpia hotelli liftist väljuvad turistid, kes vaatavad rahvasportlasi ühtlasi imestava, aga ka muigava pilguga.

"Kuidas me kõik sinna trepile ära mahume?" on veel üks küsimus enne starti asumist. Trepp on kitsas ja üheskoos startides saaks kiiremaid liigutusi tegema hakata alles 27. korrusel. Õnneks on see lahendatud nõnda, et starditakse ükshaaval ja 30-sekundilise intervalliga. Nii et kui enda võimeid adekvaatselt hinnata ja trepil veidikenegi end liigutada, siis peaks jõudma üles enne kui järgmine sulle selja tagant hõigata jõuab.

Kui lõpuks on korrused läbitud, siis on kadunud ka hirm korruste ees - jalad töötavad, põlved ei valuta, kops on veidi koos, aga sellest saab kiirelt üle. Ja higi on vaid veidi laubal ja kaenlaalustes - seega kui keegi soovib teha sporti ilma suurema higistamiseta, siis palun väga, trepi- ja tõusujooksud toimuvad sel aastal veel väga mitmel korral :). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar