pühapäev, 7. juuli 2019

NR 57 - 61

Linnaorienteerumine Loomaaias
17.06.2019
Distants 3,8 km (19 kontrollpunkti)
Tulemus 35:53, 9. koht

Pirita Õhtutriatlon
20.06.2019
Distants 100 m ujumist + 7,2 km rattasõitu + 2,7 km jooksu
Tulemus 36:24, 17. koht

Raasiku Rahvajooks
22.06.2019
Distants 5,8 km
Tulemus 24:00, 16. koht

Tallinna Pargijooksud: orienteerumine Pirital
26.06.2019
Distants 5,2 km (14 kontrollpunkti)
Tulemus 57:07, 4. koht

Vooremaa poolmaratoni virtuaaljooks
29.06.2019
Distants 9 km
Tulemus 44:48, 4. koht

Rahvasportlase kingitusemaraton jätkub vaikselt, aga jõudsalt. Suureks ja rõõmsaks avastuseks on sel aastal olnud orienteerumine, millel võistlemise võimalusi on äraütlemata palju - esmaspäevakutest neljapäevakute ning linnaorienteerumise ja pargijooksudeni välja.

Juuni keskel orienteerusin Tallinna Loomaaias. Jah, just nimelt, kaks ühes - orienteerumisvõistlus ja loomaiatuur. Rada - valisin oranži raja, mis oma tasemelt ja raskusastmelt on kohe punase järel teine - oli üles ehitatud põnevalt loogeldes puuride-aedikute vahel ja viies ka Loomaaias asuvasse metsatihnikusse, kuhu niisama tuurile minnes ju ei satukski.

Lõpuks sain kirja ka ühe klassikalise triatloni. Sarja "Suple, sõtku, sörgi" raames toimus jaaniku eel triatlon Pirita spordikeskuse ümbruses. Antud sari on väga mõnus võimalus teha tutvust triatloniga - distantsid on sellised, millega minu hinnangul saab hakkama igaüks, kes elus veidikenegi aktiivsemalt liigutanud on. Samas on Pirita Õhtutriatloni üheks miinuseks ehk see, et rattaringi keskel on rahvasportlase mõistes mõrvarlik tõus, mida tuleb võtta 3 korda - mina ei näinud kedagi seda rattal läbimas ja nii ka mina astusin sealt ratas käekõrval üles. Aga muus osas oli EV100 kingituse raames saadud esimene triatlonielamus väga positiivne.

Raasikul saab igal aastal end jaanipäevaks sportlikult ette valmistada. 5,8 km rahvajooksuring kulgeb asfaldil ümber Raasiku alevi ja pakub vahvalt jooksurõõmu kõigile. Pärast jooksu pole vaja kuhugi kiirustada, sest kohe sealsamas stardi-finišipaiga lähedal saab jaanipeol rihma lõdvaks lasta.

Pirita Majandusgümnaasiumi kõrval metsas ringeldes ja kontrollpunkte taga ajades hakkasin mõtlema, et ehk on just orienteerumine see spordiala, millega ennast edaspidi, siis kui kõik kingitused ja eneseületused tehtud, sportlikus ja tervislikus plaanis lõbustama hakkan. Orienteerumine hoiab värske ja vormis nii keha kui vaimu ning see on ju suurepärane, veel parem kui male :)!

Ja selle korra lõpuks üks virtuaaljooks, mille kohta palju öelda polegi - spordi, kus tahad, ja elu on mõnus!

Juulis orienteerun nii metsades kui tihedas rahvaspordikalendris. Peatse... kirjutamiseni!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar