laupäev, 18. august 2018

NR 31 & 32

29. Lauritsapäeva jooks
10.08.2018
Distants 5,2 km
Tulemus 22:06, 34. koht

Peetri Jooks
11.08.2018
Distants 10 km
Tulemus 44:35, 168. koht

Rahvasportlase seiklused jätkusid pealinnalähedastel jooksuradadel Kuusalus ja Peetris. Läbitud said kaks vahvat jooksu ja hangitud kuhjaga elamusi.

Rõõm oli jõuda starti endise koduvalla, Kuusalu valla rahvaspordiüritusel. Lauritsapäeva jooks on osa pikemast, pea festivali mõõtu välja andvatest lauritsapäevapidustustest, mida igal suvel Kuusalus tähistatakse. Paras reedeõhtune sprint metsavaheteedel jahutava vihmasabinaga andis nädalavahetusele igati mõnusa ja tervisliku stardi. Rada on sobilik kõigile ja pikaks ei tohiks see jooks ka kellelegi jääda.

Peetri Jooks on ilmselt Tallinna Maratoni ja Tartu Maratoni Kuubiku ürituste kõrval üks kõige rohkem kajastust saanud rahvaspordiettevõtmine. Nõnda suurest ja glamuursest stardist ei saanud ka siinkõnelev rahvasportlane kõrvale jääda. Jooksu tembeldan "klassikaliseks" rahvajooksuks - rada kulgeb Peetri aleviku tänavatel asfaltteedel, korraks lubatakse jooksjad ka kruusateele, et nii parasjagu ka selle maitse suhu saaks. Tallinna lähedal ja lihtne asfaltrada - täiesti mõistetav, miks jooks nii populaarseks on saanud.

Mina aga viskaksin siinkohal õhku ka kriitika, millest saavad kõik jooksukorraldajad kinni haarata. Lisaks tippudele ja lihtsalt jooksunautlejatele on rajal ka neid, kes jooksevad aega, lähtudes kilomeetritempost. Teen seda minagi ja seekord püüdsin tabada kilomeetriaega 4:20 ja 4:30 vahel. Paraku hakkas see ühel momendil logisema - ma olen tagasihoidlik inimene ja esialgu vaatan ikka enda otsa, aga seekord julgen väita, et minu sisemine kell ei valetanud. Kui ikka 3 järjestikust kilomeetrit mööduvad tempodega 4:00/km, 5:00/km ja 4:15/km, siis on kusagil midagi valesti ja kuna sellist minutipikkust ärakukkumist tunneks ka kehvema tajuga jooksusõber, siis väidangi, et kilomeetrid olid väga kummaliselt ja isegi valesti maha mõõdetud. Aga kui aega juba mõõdetakse, siis võiks olla aega tabada püüdvatele jooksjatele tagatud ka täpsed verstapostid.


Aga... Aja sain ma siiski ju kätte ja isegi nii hea, et enne polegi nõnda kiirelt 10 km lõpuni jõudnud. Seega tõrvatilk meepotti seekord ära ei rikkunud ja jooksusõbrale soovitan Peetri Jooksu igal juhul.

Vahepeal tähistan taasiseseisvumist ja siis juba tagasi startides! Hääd Eesti Vabariigi taassünnipäeva kõigile!


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar