esmaspäev, 30. aprill 2018

NR 11

Sportland Kõrvemaa Kevadjooks
28.04.2018
Distants 18 km
Tulemus 1.32:50, 127. koht

Aprillikuu võttis rahvasportlane kokku Kõrvemaal, sealsel pika ajalooga Kevadjooksul. Kunagine RMK Kõrvemaa Kevadjooks oli vahepealsel ajal - viimati osalesin seal 2015. aastal - saanud toetajaks Sportlandi ja muutnud nii kilometraaži kui rajaprofiili.

RMK nime all oli jooks loodusesõbra unistus - parasjagu tõuse, aga suurel hulgal ka laugemal pinnal kulgemist, jalge all mõnus loodusrada ja võimalus kulgeda kaunite Kõrvemaa metsade keskel. Sportland on aga toonud jooksu ekstreemsust, kitsamaid metsateid, raba vahel kulgevaid radu ja laudteid ning - siinkohal on ilmselt projektijuhiks kevad - mudasemaid lõikegi. Profiil oli ka karmim kui vanasti - ilmselt mängib siin rolli ka tõusude võtmisest tingitud väsimus, aga tunne oli selline, et iga kilomeetri kohta ikka üks suurem tõus jooksjaile ette pandi ning ka viimane kilomeeter ei olnud erandiks.

Seega oli see endiselt unistus, aga unistajad olid veidi muutunud - nüüd on Kõrvemaal tõusude-laskumise fanatile tegemist küllaga, aga minusugused endised kuulitõukajad - julgen arvata - ohivad ja puhivad pea iga kilomeetri lõppedes, lootes, et just see oli viimane tõus. Lõpuks 17 ja 18 kilomeetri vahel see viimane tõus saabubki :).

Siiski - ärge te saage valesti aru! - soovitan kõigil ikka korra Kõrvemaa Kevadjooksul müramas käia, sest pärast on lauskmaajookse lausa lust ette võtta :).



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar