pühapäev, 29. aprill 2018

NR 9 & 10

Tallinna Pargijooksud:
Tähetorni pargijooks
18.04.2018
Distants 5 km
Tulemus 22:30, 3. koht

Mustamäe pargijooks
25.04.2018
Distants 5 km
Tulemus 21:56, 3. koht

3 kevadet tagasi alustati Tallinnas igati tähelepanu- ja tänuväärse ettevõtmisega. Nimeks sellel Tallinna Pargijooksud. Jooksusarja olulisimateks eesmärkideks on tervisesportimise võimaluste avaradamine ning Tallinna ja selle lähiümbruse parkide-terviseradade tutvustamine. Mina osalesin ka selle esimesel hooajal ning juba siis jätkus mul ettevõtmisele vaid kiidusõnu. Sellel on mõnus formaat, võimalus valida ettenähtud ajavahemikus oma stardiaeg ning eriti meelepärane on see neile, kes ilma motivatsioonita ei viitsi ennast tugitoolist jooksma ajada ning kellel suured rahvaspordiüritused klaustrofoobiailminguid esile kutsuvad. Igal pargijooksu tulemused pannakse ka järjestusse ning sarja üldkokkuvõttes jagatakse auhindu. Kui lihtsalt niisama joosta ei raatsi, siis on ka võimalus orienteeruda. Viimase kavatsen ka oma 100 stardi jooksul läbi proovida.

Sarja selleaastased esimesed etapid toimusid Nõmmel ja Mustamäel. Kõigepealt siis Nõmme Tähetorni ümbruse radadel ja metsades, kusjuures rada põikas läbi ka Nõmme Spordikeskusest. Rajaprofiil ja erinevad maastikud teevad pea iga pargijooksu huvitavaks ja omanäoliseks - sel korral oli oluliseks teguriks veel sulamata kunstlumi Nõmme suusaradadel, ka näiteks ühel suurel tõusul, mis Nõmme Spordikeskusest üles mäkke viis. Üles-alla, juuksed valla, nagu ütleb laulusalm, mis sobib kenasti Tähetorni pargijooksu kirjeldama.

Juba nädal hiljem startisin Mustamäe metsadele ja liivastele nõlvadele TTÜ Spordihoone juurest. Lumi oli neilt radadelt kadunud, aga selle alt välja tulnud liiv oli mõnusalt pehme ja andis oma osa jooksule. Taaskord huvitav ja eripärane jooks ühe pika tõusuga ja liivase laskumisega, lisaks võimalus tutvuda radade ja kohtadega, kuhu ilma Pargijooksudeta ilmselt ei satukski.

Nõnda siis... Kõik, kes te mõtlete: "Sinna hullunud rahva keskele ma küll jooksma ei lähe!" või "Ma niisama ümber maja ka joosta ei viitsi!" - vabandusi enam ei ole ja veel 14 võimalust Pargijooksude sarja raames on teile ära korraldatud :).

Lisainfot sarja kohta leiab aadressilt www.pargijooksud.ee. Aitäh, Tallinna Pargijooksud!  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar