neljapäev, 17. mai 2018

NR 13 & 14

Tallinna pargijooksud: Merimetsa pargijooks
09.05.2018
Distants 5 km
Tulemus 20:56, 4. koht

Tankimäe täpsusjooks
15.05.2018
Distants 5,146 km jagatud 6 lõiguks
Tulemus 34:15,7, 3. koht


Maikuu on taas tihe spordiaeg, mistõttu liigub rahvasportlane suurte hüpetega ja võtab mõned stardid ühte postitusse kokku.

Mõni aeg tagasi rääkisin tänuväärsest jooksu- ja orienteerumisettevõtmisest Tallinna parkides. Mai alguses jõudsin taas osaleme Pargijooksude sarja etapile, mis seekord toimus minu endistel koduradadel Stroomi ranna lähistel Merimetsas. Pargijooksude esimeste etappidega võrreldes pakub Merimetsa rada suuremat rõõmu ka minusarnasele, kes on allergiline tõusudele - nähud löövad välja pärast tõusu võtmist, kui hing on kinni ja põlved ei taha enam koostööd teha :). Merimetsa raja profiil on mõnus ja lauge, võimetekohane pea igaühele, lisaks sellele mereõhk ja vahvalt tihe metsaalune. Maikuu toob sealkandis kaasa midagi ka haistmismeelele - 5 km jooksul satub teele mitmeid grillinautlejaid.

Teiseks üks põnev formaat, mis minu hinnangul sobib veelgi paremini igale vähegi liikuvale ja jooksuhuviga inimesele. Maikuu selgroo murdsin ma Keila terviseradadel toimunud Tankimäe täpsusjooksul. "Jooks" on ilmselt kõigile arusaadav termin, aga kuidas seda täpsust siis mõõdetakse? Tegemist ei ole laskejooksuga ja märgitabamisega on pistmist täpselt niipalju, et silme ees seisvateks märkideks on kindlatele lõikudele ettenähtud jooksuajad ja -kiirused. Keilas oli veidi rohkem kui 5 km pikkune distants jagatud 6 lõiguks, mis igaüks eeldas konkreetset kiirust ja läbimise aega. Sealjuures tõdesin, et ükski neist ei olnud üleliia kontimurdev - lõigukiirused kõikusid vahmikus 4:17 - 6:00 km kohta -, samas sai naha korralikult märjaks ja paraja treeningu hinge alla. Lisaks treeningule pakub täpsusjooks võistlus- ja võiduvõimalust kõigile, sest jooksukiirus ei mängi selle stardi puhul suurimat rolli - liig´ kiire jooks tuleb isegi kahjuks, tuues rohkem miinuseid kui täpsest ajast mahajäämine. "Vastupidavus ja enesetunnetus üheskoos, pidevalt peas keerlemas mõte, et ega ma aeglaseks ei jää," mõtlesin ma pärast jooksu lõpetamist.

Aitäh, Tallinna Pargijooksud ja Triathlon Estonia! "Parkidesse täpsust jooksma," kõlab kaunis üleskutse :)!
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar