teisipäev, 3. aprill 2018

NR 6  

Teletorni trepijooks 
01.04.2018
Distants 870 astet, 65 korrust
Aeg 7:28, 32. koht

Nalja võib ju 1. aprillil teha, aga Tallinna Teletorni trepid pakkusid sel päeval kõike muud kui huumorit :). Rahvasportlane asus kaunil lihavõttehommikul starti Teletorni trepijooksul. Üks kogemus sarnaselt võistluselt on ju olemas, nii mõtlesingi, et mis seal ikka, tuleb minna. Ees ootas aga miskit muud, kui Olümpia hotelli mõnusalt laiad trepid oma 26 korrusega.


 Seekord oli ühest korrast ülesronimisest küll ja õnneks polnud rohkem vajagi, kuid võistlejate hulgas oli ka neid, kes korra tuletõrjuja täisvarustuses ja teise korra ilma alt üles ronisid. Teekond kulges mööda kitsaid treppe - rõõmsaks tegi see, et käsipuud olid mõlemal pool ja sedasi oli ülestõmbejõud suurem :) -, kasvavas jaheduses ja vahelduvais valgusoludes - korra suutsin isegi ära eksida, sest oli kottpime ja silme eest oli niisamutigi must.

Kui paljudel rahvaspordiüritustel lastakse suur kamp korraga peale, siis trepijooksud annavad toredasti võimaluse omasugustega trepil rinda pista. Seekord lubati eeldatavalt aeglasemad jooksjad, sh mina - vaatan alati enne starti peeglisse :) -, rajale teisena, pärast tuletõrjujaid, nii et oli üsna turvaline tunne tippu tõusta. Alla tulles sain nõnda ka 10 minutit liidripositsiooni nautida, kuigi jah, oleksin oodanud suusavõistlustest tuttavat lambanahaga tooli, mida seekord siiski ei pakutud :).

Trepijooksusari saab nüüd peagi läbi ja viimasel osavõistlustel rahvasportlane startida ei saa, sest graafik ei luba. Aga üldiselt ütlen, et tegemist on mõnusa võistlusformaadiga, mis pakub stardi- ja finiširõõmu kõigile - katkestajaid on vähe, sest kui sa juba oled kohale tulnud, siis jaksad sa need trepid ka lõpuni jalutada. Kutsun rahvatervise edendamise nimel kõiki tornmajade elanikke liftist loobuma ja kasutama treppe, et trepijooksjaid saaks rohkem :)!

Treppidele!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar