kolmapäev, 29. august 2018

NR 33 - 37


Viking Line Eesti Ööjooks
18.08.2018
Distants 10 km (Raju Rakvere)
Tulemus 46:59, 162. koht

Tallinna Pargijooksud: Šnelli pargijooks
22.08.2018
Distants 5 km
Tulemus 21:48, 2. koht

Lavakunstikooli ekvaatorijalgpall
23.08.2018
Vanem+noorem lend vs vilistlased
Tulemus 1-8

Tallinna Pargijooksud: Kadrioru pargiorienteerumine
29.08.2018
Distants 3,4 km
Tulemus 43:32, 13. koht

Tallinna Pargijooksud: Kadrioru pargijooks
29.08.2018
Distants 5 km
Tulemus 21:50, 4. koht

Seekord sai kohe eriti palju ja mitmeid erinevaid starte siia kokku kogutud. August on olnud väga sündmusterohke.

Missiooniga jõudsin kolmandiku peale Rakveres, kus toimus eripärane Eesti Ööjooks, stardiga õhtul, kui on pime ja lapsed juba magavad. Jooksurada ise teab mis elamust ei pakugi - tegemist ju tavalise tänavajooksuga. Eriliseks teeb selle rahvaspordisündmuse aga atmosfäär, mille tekitavad hämarad tänavad ja tihe meelelahutusprogramm. Nimetaksingi seda pigem jooksufestivaliks, sest kultuuriprogramm on selle raja ääres väga tihe - tantsutüdrukud stardis, tuled-viled, leegid ja ilutulestik ning isetegevuslasi ja professionaale muusikat ja muud tegemas rohkem kui üks kilomeetri kohta. Seega, kes käib rahvaspordiüritustel atmosfääri pärast, siis Rakvere linna augustiõhtu on selleks õige koht.

Tallinna parkides on ikka tore jooksmas käia ja kui sellele lisandub ka väike võistlusmoment, siis tõuseb tuju kõrgustesse :). Augustis olin stardis kahel pargijooksul - Šnelli tiigi ümbruses ja Kadriorus presidendilossi naabruses. Pargijooksud on endiselt väga võluvad ja pakuvad head võimalust teha trenni kõrge motiveeritusega, sest viimaseks ei taha ju keegi jääda.

Kadrioru pargis tegin läbi ka orienteerumisraja. Minu jaoks oli see esimeseks korraks kaardi ja kompassiga jooksurajale asuda. See on sport! Kusjuures veel nõudlikum kui jooksuringide ketramine, sest lisaks kiirusele nõuab see ka pidevat kohalolekut ja tähelepanu, sest punktist möödajooksmiseks ei ole palju vaja. Mina läksin seda tegema soojenduseks järgnevale jooksustardile, aga sain sellelt õhtult topelttreeningu. Orienteerumine on igati mõnus viis viibida looduses ja liikuda, millega kaasneb võimalus ka ajukurdusid liigutada.

Viimaks ka üks kinnisem üritus, mida siiski rahvaspordiks nimetaksin, sest profispordist ju asi kaugel. Lavakunstikoolis on tavaks, et kui uus lend vastu võetud, siis toimub üks jalgpallipäev, kus mängitakse mitmeid mänge vanema ja noorem kursuse vahel, aga kaasatakse ka vilistlased. Nii sain ka mina soojal päeval Kalevi kunstmuruväljakul kaitses rügada ja lõpuks isegi värava lüüa. Vilistlased lõid kogemused letti ja alistasid noorusliku ja ulja energia... seekord.

Käib ka rahvasportlase teine missioon - heategevuslik ennustusvõistlus. Infot leiab Facebookist, kus üleval üritus "Mihkel Tikerpalu jookseb lapsed teatrisse 2018". Põnevad ajad ootavad ees :)!  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar